15.04.2021
NUDGE PROJEKT – SUDJELUJTE U ISTRAŽIVANJU
Hrvatska udruga za zaštitu potrošača (HUZP) sudjeluje u istraživanju navika potrošača u potrošnji energije . Istraživanje se provodi anketiranjem potrošača u sklopu NUDGE projekta kojeg financira Europska komisija i u kojem sudjeluju partneri iz 6 zemalja članica EU - Njemačka, Italija, Grčka, Portugal, Belgija i Hrvatska.

Svrha ankete je shvatiti kako kod kuće trošimo i štedimo energiju, prikupljajući sljedeće činjenice:

ponašanje potrošača s obzirom na potrošnju energije

namjere i percepcije u vezi s usvajanjem mjera koje poboljšavaju energetsku učinkovitost

- karakteristike kućanstva, karakteristike zgrada i razina ekološke savjesti

Istraživanje NUDGE dostupno je do 31. svibnja na 14 jezika, uključujući grčki, engleski, francuski, njemački, nizozemski, portugalski, rumunjski, talijanski, hrvatski, latvijski, litvanski, slovački, slovenski , španjolski.

Ovaj upitnik obraća se svim europskim potrošačima bilo kojeg spola, dobi, socijalnog statusa itd. Napisan je na jasan i jednostavan način tako da svatko može odgovoriti na pitanja koja odražavaju njegove svakodnevne navike i njihovu svijest o potrošnji i uštedi energije.

Partner iz Hrvatske je Zelena energetska zadruga (www.zez.coop) i ovdje je link na njihovu stranicu na kojoj možete pročitati više o projektu i uključiti se u anketu ili možete direktno na ovom linku otvoriti anketu:

https://ghentunipss.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0BNIaYZmySIeWRD?Q_Language=HR 

Sudjelujte u istraživanju navika potrošnje električne energije - Zelena energetska zadruga (zez.coop)Kontakt podaci
Giznik 2, Samobor
Tel.: 3361 464
Fax: 3362 926
info@up-samobor.hr