25.02.2016
POŠTOVANI POTROŠAČI
HRVATSKA UDRUGA ZA ZAŠTITU POTROŠAČA

www.huzp.hr
huzp@zg.t-com.hr

Ozaljska 93/II , 10000 ZAGREB
telefon/telefaks: 01- 46 333 66
Zagreb, 25.veljače 2016.

POŠTOVANI POTROŠAČI

od 9. veljače do 29. veljače 2016. g. traje javna rasprava na o prijedlogu Pravilnika Registra NE ZOVI.

U slučaju da želite nešto poduzeti za zaštitu svojih prava i prava drugih potrošača molimo Vas pročitajte tekst u nastavku, ali ako ne želite ništa poduzeti za svoja potrošačka prava i ne želite da Vam više dostavljamo ovakve obavijesti pošaljite e-poštu na adresu huzp1998@gmail.com i tekst „ne želim obavijesti“.

Smatramo da nitko ne smije uznemiravati potrošače telefonskim prodajama. Potrošači koji smatraju da žele da ih netko poziva i uznemirava radi telefonske prodaje mogu kod trgovca ostaviti svoj broj telefona.

U prijedlog registra je stavljeno da onaj tko je dao nekakve podatke trgovcima pa i svoj broj telefona ne može to opozvati upisom u predloženi registar pa onda i registar nema nikakve svrhe.

Nadalje traži se od potrošača da prilikom upisa u registar daju svoj OIB ali nam nije jasno zašto je potreban OIB jer Agencija kod koje će biti registar (predviđa se da to bude HAKOM) nema uvida i ne bi smjela imati uvida u baze podataka MUP-a RH gdje se nalaze podaci o OIB-u.

Na kraju važno je napomenuti da takav registar u kojeg se upisuju potrošači koji ne žele da ih se zove imaju 4 članice Europske unije.

Dopis predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i ministru Ministarstva gospodarstva možete vidjeti na linku http://www.huzp.hr/wp-content/uploads/2015/03/ne-zovi-vlada160225.pdf

Prijedlog Pravilnika možete vidjeti na linku http://www.huzp.hr/wp-content/uploads/2015/03/ne-zovi-Pravilnik-11-12-2015.doc.docx

Predložene izmjene Pravilnika i naše prijedloge možete vidjeti na linku http://www.huzp.hr/wp-content/uploads/2015/03/ne-zovi-komentar160112.docx

Nadamo se poštovani potrošači da ćete podržati naše prijedloge kako Vas ne bi nepotrebno uznemiravali telefonom radi prodaje.

S poštovanjem

Tomislav Lončar, tajnikMolimo da svoju podršku iskažete slanjem teksta u okviru na slijedeće adrese:

gradjani@vlada.hr, ministar@mingo.hr, huzp@zg.t-com.hr

Poštovanoj gospodi

predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, gospodinu Tihomiru Oreškoviću;

ministru gospodarstva, gospodinu Tomislav Paneniću

Hrvatska udruga za zaštitu potrošača – HUZP, Zagreb koja je u sastavu Saveza udruga za zaštitu potrošača Split dostavila Vam je prijedloge potrošača na prijedlog Pravilnika o Registru NE ZOVI.

Podržavam prijedloge potrošača i protivim se takvom registru jer u registar bi se trebale upisati osobe koje žele da ih se poziva, a ne oni koji ne žele.

S poštovanjem

______________


Kontakt podaci
Giznik 2, Samobor
Tel.: 3361 464
Fax: 3362 926
info@up-samobor.hr